EN TID DER SOSIALE MEDIER, FILMER OG LITTERATUR HAR STOR INNFLYTELSE PÅ VÅRE OPPFATNINGER, HAR KONSEPTET OM DET «PERFEKTE» PARFORHOLDET BLITT EN TILTALENDE, MEN UOPPNÅELIG, GULLSTANDARD.
DENNE POPULÆRE FORTELLINGEN TEGNER ET BILDE AV ET FORHOLD DER UENIGHETER ER FRAVÆRENDE, HVER DAG ER PREGET AV EVIG LYKKE OG DER PARET LEVER I EN TILSTAND AV SALIG HARMONI.
IMIDLERTID ER DENNE IDEALISERTE OPPFATNINGEN AV PARFORHOLD IKKE BARE UREALISTISK, MEN OGSÅ POTENSIELT SKADELIG, DA DEN KAN SKAPE UNØDIG PRESS OG UREALISTISKE FORVENTNINGER.

ILLUSJONEN OM PERFEKSJON

Ideen om et perfekt parforhold, fritt for uenigheter og vanskeligheter, er en vrangforestilling. Det er viktig å forstå at hvert forhold, som individene i det, er unikt og kommer med sitt eget sett av utfordringer og konflikter. Uenigheter er en normal del av ethvert forhold og kan ofte fremme vekst og dypere forståelse mellom partnere når de håndteres konstruktivt.

VIRKELIGHETEN I PARFORHOLD

I virkeligheten krever parforhold konstant innsats, åpen kommunikasjon, gjensidig respekt og forståelse. Konflikter og uenigheter er ikke tegn på et dømt forhold, men muligheter for vekst, forutsatt at de håndteres med modenhet og empati.

Videre er lykke i et parforhold ikke en konstant tilstand, men snarere en samling av øyeblikk og delte erfaringer som skaper en generell følelse av tilfredshet og velvære. Tilstedeværelsen av konflikt opphever ikke lykke; det er evnen til å håndtere og vokse fra disse konfliktene som ofte definerer helsen til et forhold.

SKADEN AV UREALISTISKE FORVENTNINGER

Vedvarende oppfatninger om det «perfekte» parforholdet kan føre til urealistiske forventninger som kan belaste et forhold. Når par sammenligner sine forhold med disse idealiserte versjonene, kan de føle seg utilstrekkelige eller tro at forholdet deres er mangelfullt hvis det ikke måler seg. Dette kan føre til misnøye og unødvendig spenning.

Å OMFAVNE AUTENTISKE PARFORHOLD

Autentiske parforhold er preget av aksept av ufullkommenheter, både i seg selv og i sin partner. De innebærer ekte arbeid, inkludert åpen kommunikasjon, konfliktløsning og emosjonell tilgjengelighet. Det handler om å forstå og akseptere det faktum at det vil være oppturer og nedturer, og å jobbe sammen for å bygge et sterkt, kjærlig og varig forhold.

LYKKELIG SAMLIV KREVER JOBBING

Dere er nemlig blant de som skjønner at et godt samliv ikke kommer av selv. Gode samliv fordrer innsats og investering.
Det er nå en gang slik at et kjærligheten må vekkes igjen og igjen. Gnisten, lysten, varmen og nærheten kan avta om man ikke vet å pusse og stelle parforholdet sitt.

SØK PROFESJONELL HJELP HVIS NØDVENDIG

Hvis dere synes det er krevende å bygge et  godt samliv bør dere vurdere å søke profesjonell hjelp. En terapeut eller rådgiver kan bevisstgjøre dere på deres spesifikke utfordringer og muligheter og gi dere verktøy og strategier for  bedre å navigere når dere skal utvikle parforholdet.

Jeg er individuell rådgiver og parterapeut, så du kan komme til meg alene eller med din partner. Jeg holder også samlivskurs og tilbyr også samlivskurs i forkortet utgave som privatundervisning for bare dere to. Jeg har kurs både om følelser, om kjærlighetsspråkene, om kommunikasjon og problemstilling, om seksualitet og om utroskap.

Dere kan komme til meg på mitt hjemmekontor i Oslo eller vi tar det online.

Velkommen  til meg!
https://samlivsskolen.no/wp-content/uploads/2013/09/anna-150.jpg
Par-og personrådgiveren og drifter av Samlivsskolen