Er dere et par som krangler og slåss?

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

Her noe  råd til bedre konflikthåndtering

I alle forhold kan det oppstå perioder med krangling. Men når disse kranglene eskalerer til intense, langvarige konflikter, kan de føre til varig skade på forholdet. Dersom du og din partner opplever at små irritasjoner kan utvikle seg til høylytte krangler eller til og med fysiske konfrontasjoner, er det på tide å ta skritt for å håndtere disse situasjonene på en sunnere måte.

  1. Gjenkjenn triggere

Identifiser situasjoner eller temaer som ofte fører til krangler. Ved å være bevisst på disse triggere kan dere begge arbeide proaktivt for å unngå at de eskalerer. Dette kan innebære å ta en pause fra diskusjonen når dere kjenner at den begynner å bli opphetet.

  1. Etabler sikre kommunikasjonsmåter

Lær å uttrykke følelser og meninger på en måte som ikke angriper eller devaluerer den andre. Dette kan inkludere bruk av «jeg»-utsagn i stedet for «du»-utsagn for å unngå å plassere skyld.

  1. Ta timeouts

Når følelsene blir for sterke, ta en avtalt pause fra krangelen. Dette gir begge parter tid til å roe seg ned og tenke gjennom saken med et klarere sinn.

  1. Jobb med selvregulering

Arbeid individuelt med teknikker for å håndtere sinne, som dyp pusting, meditasjon eller fysisk aktivitet. Ved å bedre kontrollere egne følelser, kan du bidra til å redusere intensiteten og varigheten av krangler.

    5. Sett grenser

Det er viktig å etablere klare grenser rundt akseptabel oppførsel i krangler. Dette inkluderer en streng policy mot fysisk vold og trusler. Å vite når og hvordan man skal sette grenser, kan bidra til å opprettholde respekt og sikkerhet i forholdet.

  1. Søk hjelp

Hvis kranglene ofte blir fysiske eller truende, er det viktig å søke hjelp fra en profesjonell.. Terapi kan gi nye perspektiver og verktøy for å håndtere konflikter.

  1. Vurder framtiden

Vurder sammen med din partner om forholdet er sunt for dere begge. Noen ganger kan kontinuerlige og eskalerende krangler være et tegn på at det er på tide å revurdere forholdet.

       Konklusjon

Krangler i et forhold kan være utfordrende, men ved å bruke riktige verktøy og strategier kan du og din partner finne en mer fredelig og støttende måte å kommunisere på. Husk at det er viktig å ta vare på både din og partnerens emosjonelle velvære.

Hvis dere opplever gjentatt fysisk vold, må dere søke profesjonell hjelp eller kontakte relevante myndigheter for sikkerhet.

 

Facebook
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *