Kjærlighet og moral

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

untitled

Forfatteren Lena Andersson har kommet med en ny  bok, » Rettstridig forføyning» (utgitt på Gyldendals forlag) om besettelse og begjær, om erotikken og kjærlighetens vilkår i frihetens og hastighetens tid.  Om bestemte  type mannlige kunstnere som gjerne vil beundres, men som tviholder på sin frihet  Og som gjerne  er ute  etter yngre kvinner.Om elskerinnens status og situasjon. Men boken handler også om moral og ansvar. «Rettslig forføyning» har alllerede  ført  til debatt i Sverige.

 Lena Andersson ble portrettert i Klassekampen 9. mai og  her uttaler hun at den frie kjærligjheten stiller desto strengere krav  til våre moralske  standarder.  Friheten er et gode, men det betyr ikke at vi ikke trenger holde oss med  noen personlig moral,  at det ikke  spiller noen rolle hva vi gjør, at ingenting har noe konsekvenser.

Lena Andersson sier om moral: » Moralen er  at man ikke skal skalte og valte med andres liv. Du skal ikke slurve  med livet. I blant  står man i en konflikt, man gjør noe man  egentlig ikke vil, og det er greit. Men det skal ikke slurves med. Du  skal ikke smyge deg unna, og ikke stå for det du gjør».

Facebook
LinkedIn