Kjærlighet og moral

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

untitled
Forfatteren Lena Andersson har kommet med en ny bok, » Rettstridig forføyning» (utgitt på Gyldendals forlag) om besettelse og begjær, om erotikken og kjærlighetens vilkår i frihetens og hastighetens tid. Om bestemte type mannlige kunstnere som gjerne vil beundres, men som tviholder på sin frihet Og som gjerne er ute etter yngre kvinner.Om elskerinnens status og situasjon. Men boken handler også om moral og ansvar. «Rettslig forføyning» har alllerede ført til debatt i Sverige.

Lena Andersson ble portrettert i Klassekampen 9. mai og her uttaler hun at den frie kjærligjheten stiller desto strengere krav til våre moralske standarder. Friheten er et gode, men det betyr ikke at vi ikke trenger holde oss med noen personlig moral, at det ikke spiller noen rolle hva vi gjør, at ingenting har noe konsekvenser.

Lena Andersson sier om moral: »Moralen er at man ikke skal skalte og valte med andres liv. Du skal ikke slurve med livet. I blant står man i en konflikt, man gjør noe man egentlig ikke vil, og det er greit. Men det skal ikke slurves med. Du skal ikke smyge deg unna, og ikke stå for det du gjør».

Facebook
LinkedIn