Når kjærligheten trenger hjelp

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

1526861_949025558448822_7475204489181599960_n

Samlivsterapi er temaet for teaterstilling «Wunderübung» (mirakeltrening) som nylig ble vist på en scene i Wien. Her skildres et ektepar med samlivsproblemer som går til en parrådgiver. Etterhvert tar forestilligen en overraskende vending som gjør dette til et underholdende stykke med både snert og vidd.

Omtalen av  stykket- skrevet av Ursula Nuber har overskriften: «Når kjærligheten trenger hjelp» (Wenn de Liebe Hilfe braucht).  Hun skriver at i  våre samfunn er ekspertise høyt skattet, men når det kommer  til oss selv og våre parforhold  er de fleste av oss amatører, men det er sjelden at vi oppsøker ekspertise på dette feltet – eller vi venter for lenge.

Kankje vi i stedet burde forholde oss til våre samliv som vi forholder oss til bilene våre, foreslår Ursula Nuber. En hver som har førerkort, kan kjøre bil. Men bare noen av oss har forstand på å reparere bilene våre, og ved større problemer må vi alle oppsøke et verksted.

Så: For å pleie og trimme forholdet, for å unngå at det kniker alvorlig eller ender med vraking: Oppsøk samlivsterapeuten eller  ta en samlivskurs!

 

Facebook
LinkedIn