Parsjekk- en statussjekk på parforholdet

Vi sender bilen på  EU-kontroll og vi har årlige besøk hos tannlege og lege. Men hva med parforholdet ─  trenger ikke det også oppmerksomhet og ivaretakelse?

Når man lever tett sammen over tid vil man møte utfordringer og  forskjeller som kan skape gnisninger i et forhold. PARSJEKK gir dere mulighet til å stoppe opp og reflektere over parforholdet på en systematisk måte.

Oppdag styrker og utfordringer dere har som par, og få hjelp til å jobbe sammen for et godt forhold som varer.

.

Hvordan foregår en Par-sjekk?

  1. Dere starter med å motta et online-spørreskjema som besvares individuelt.
  2. Deretter får dere to samtaler med en veileder (kan eventuelt gjennomføres på én dag). I den første samtalen kartlegges styrkene og ressursene dere har som par. Samtidig ser vi på bekymringer og utfordringer dere opplever. I den andre samtaletimen forsøker vi å finne ut hvordan dere kan ta hånd om utfordringene på en god måte.
  3. Etter andre samtale får dere som par en personlig feedbackrapport som dere kan benytte for å jobbe videre med forholdet på hjemmebane.

Par- sjekk er ingen terapi. For å hjelpe paret til å se sine styrker og stimulere til å pleie forholdet sitt brukes et kartleggingsskjema (AIRR) for å avdekke risiko- og ressursområder i parforholdet. Det amerikanske konseptet «The Marriage Checkup» er inspirasjonen til Par-sjekk, og hensikten er å se parets samspill i sammenheng med ting som påvirker forholdet, – slik som individuell sårbarhet, ytre ting som fører til stress samt forskjeller i personlighet.

Kartleggingen følges opp med to samtaler med en sertifisert veileder med god kunnskap om viktige faktorer som virker inn på tilfredshet og følelsesmessig intimitet i samlivet.

Deretter kan par avtale oppfølgingssamtaler, for eksempel en gang i året.

Konseptet er utviklet av danske psykologer ved Center for Familieudvikling i samarbeid med forskere fra Aarhus Universitet. Langvarig forskning på par er grunnlag for utviklingen av «The Marriage Checkup» og PREP –samlivskurs som sammen med fokus på tilknytning og følelser (emosjonsfokusert tilnærming) utgjør det faglige innholdet i Par-sjekk.

Jeg er sertifisert for å  ta PARSJEKK så  ta kontakt  så geleider jeg  dere gjennom prosessen. Min pris form å ta  parsjekk er kr 6000.

Mvh
samlivsskolen.no
Sukkertoppveien 5
N-0571 Oslo
Tlf. +47 91 86 86 58
sigridsdatter@icloud.com
www.annasigridsdatterheen.noFacebook
LinkedIn

Ta kontakt for mer info og påmelding!