skip to Main Content

Ta samlivskurset PREP og kommuniser bedre med partneren

Er du og din partner dårlige på kommunikasjon? Da er PREP-kurs tingen! Til høsten holder vi PREP- kurs 23.-24. september og 21.-22.oktober

Meld dere på nå! PREP-kurs er en super investering i parforholdet.

PREP er et parkurs for å bli bedre på kommunikasjon og problemløsning, og finne tilbake til ressursene, gleden og nærheten dere hadde da dere ble kjærester. PREP passer både for nyetablerte par og par som som har levd sammen i lang tid.

Bedre gave til dere selv eller andre finnes ikke når kjærligheten trenger hjelp!

KURSLEDERE: Anna Sigridsdatter Heen og Torgeir Hjellnes.

TID: Lørdag kl. 10.00-17.30 og søndag kl. 9.30-16.00

PRISER OG PRAKTISK:

  1. Kurspris for helgekursene er kr. 6000  per par som dekker utgiftene og honorar til oss som er kursledere.
  2. Hotellutgiftene i tillegg. Hotellpakkealternativene er med og uten overnatting men alle må velge en hotellpakke. Hotellpakken uten overnatting er den som forholdsmessig faller dyrest i pris så vi anbefaler å velge en hotellpakke med overnatting. Priser – se under menyknappen priser & praktisk.
  3. Program og annen praktisk info  sendes på forespørsel, og dere får det uansett ved påmelding.

 

 PÅMELDING:

Påmelding kan skje via våre hjemmesiders bookingsystem  eller ved å kontakte kurslederAnna Sigridsdatter Heen direkte. dvs.post@annasigridsdatterhen.no tlf. 91868658.

Vi tar løpende i mot påmeldinger til våre kurs!

 

EVIG LYKKE I PARFORHOLDET

 EN TID DER SOSIALE MEDIER, FILMER OG LITTERATUR HAR STOR INNFLYTELSE PÅ VÅRE OPPFATNINGER, HAR KONSEPTET OM DET «PERFEKTE» PARFORHOLDET BLITT EN TILTALENDE, MEN UOPPNÅELIG, GULLSTANDARD.
DENNE POPULÆRE FORTELLINGEN TEGNER ET BILDE AV ET FORHOLD DER UENIGHETER ER FRAVÆRENDE, HVER DAG ER PREGET AV EVIG LYKKE OG DER PARET LEVER I EN TILSTAND AV SALIG HARMONI.
IMIDLERTID ER DENNE IDEALISERTE OPPFATNINGEN AV PARFORHOLD IKKE BARE UREALISTISK, MEN OGSÅ POTENSIELT SKADELIG, DA DEN KAN SKAPE UNØDIG PRESS OG UREALISTISKE FORVENTNINGER.

ILLUSJONEN OM PERFEKSJON

Ideen om et perfekt parforhold, fritt for uenigheter og vanskeligheter, er en vrangforestilling. Det er viktig å forstå at hvert forhold, som individene i det, er unikt og kommer med sitt eget sett av utfordringer og konflikter. Uenigheter er en normal del av ethvert forhold og kan ofte fremme vekst og dypere forståelse mellom partnere når de håndteres konstruktivt.

VIRKELIGHETEN I PARFORHOLD

I virkeligheten krever parforhold konstant innsats, åpen kommunikasjon, gjensidig respekt og forståelse. Konflikter og uenigheter er ikke tegn på et dømt forhold, men muligheter for vekst, forutsatt at de håndteres med modenhet og empati.

Videre er lykke i et parforhold ikke en konstant tilstand, men snarere en samling av øyeblikk og delte erfaringer som skaper en generell følelse av tilfredshet og velvære. Tilstedeværelsen av konflikt opphever ikke lykke; det er evnen til å håndtere og vokse fra disse konfliktene som ofte definerer helsen til et forhold.

SKADEN AV UREALISTISKE FORVENTNINGER

Vedvarende oppfatninger om det «perfekte» parforholdet kan føre til urealistiske forventninger som kan belaste et forhold. Når par sammenligner sine forhold med disse idealiserte versjonene, kan de føle seg utilstrekkelige eller tro at forholdet deres er mangelfullt hvis det ikke måler seg. Dette kan føre til misnøye og unødvendig spenning.

Å OMFAVNE AUTENTISKE PARFORHOLD

Autentiske parforhold er preget av aksept av ufullkommenheter, både i seg selv og i sin partner. De innebærer ekte arbeid, inkludert åpen kommunikasjon, konfliktløsning og emosjonell tilgjengelighet. Det handler om å forstå og akseptere det faktum at det vil være oppturer og nedturer, og å jobbe sammen for å bygge et sterkt, kjærlig og varig forhold.

LYKKELIG SAMLIV KREVER JOBBING

Dere er nemlig blant de som skjønner at et godt samliv ikke kommer av selv. Gode samliv fordrer innsats og investering.
Det er nå en gang slik at et kjærligheten må vekkes igjen og igjen. Gnisten, lysten, varmen og nærheten kan avta om man ikke vet å pusse og stelle parforholdet sitt.

SØK PROFESJONELL HJELP HVIS NØDVENDIG

Hvis dere synes det er krevende å bygge et  godt samliv bør dere vurdere å søke profesjonell hjelp. En terapeut eller rådgiver kan bevisstgjøre dere på deres spesifikke utfordringer og muligheter og gi dere verktøy og strategier for  bedre å navigere når dere skal utvikle parforholdet.

Jeg er individuell rådgiver og parterapeut, så du kan komme til meg alene eller med din partner. Jeg holder også samlivskurs og tilbyr også samlivskurs i forkortet utgave som privatundervisning for bare dere to. Jeg har kurs både om følelser, om kjærlighetsspråkene, om kommunikasjon og problemstilling, om seksualitet og om utroskap.

Dere kan komme til meg på mitt hjemmekontor i Oslo eller vi tar det online.

Velkommen  til meg!
Anna Sigridsdatter Heen
Par-og personrådgiveren og drifter av Samlivsskolen

Samlivskurs om seksualitet. Bedre sexliv= bedre samliv

Samlivskurs 17.-18. februar 2024 for par som ønsker få et bedre sexliv med åpenhet og nærhet.

 

På dette kurset fokuserer vi på  hvordan dere kan få et felles språk for den følelsesmessige og intime delen av forholdet og dermed mer glede og nytelse i sexlivet.

Her vil dere  større forståelse for egen  og partners følelser og behov, og hvordan dere som par kommuniserer og samhandler seksuelt. På dette kurset har vi et særlig  fokus på forskjeller mellom kvinner og menns seksualitet. En lyst, men ikke den andre? Er  det slik at menn får det bra når de har sex, mens kvinner må ha det bra for å ha sex?

På kurset får dere råd, verktøy og teknikker for å kommunisere bedre, og forholde dere til problemer og utfordringer knyttet til sexlivet deres.

KURSTED: Kursstedet,  Stømstad Spa, er valgt med omhu for at dere skal kunne pirres av hverandre, nyte og slappe av i litt luksuriøse omgivelser med spafasiliteter og gode måltider.
Se hjemmesiden til Strømstad Spa og Resort.

TID:   Lørdag kl. 15.00-19.00  søndag kl. 9.30-14.00

PRIS:   I tillegg til kursavgiften på kr. 5000 per par kommer hotellutgiftene/oppholdet som deltakerne selv må betale. Hotellpakken koster ca 6000 per  par og dekker  overnatting i dobbeltrom en natt, måltider og inngang til spaanlegget.

Kursopplegget er lagt opp  konsentrert og tidseffektivt  slik at dere kan legge inn egentid i forkant og etterkant  av kurset.

PÅMELDING via Samlivsskolens hjemmeside eller ta  direkte kontakt med kursleder.

Alle våre kurs er åpnet for deltakere fra hele landet, så hvorfor ikke ta  dere en helg på Østlandet og investere  i forholdet deres? Du og din partner er velkomne til å melde dere på!

KURSLEDER:  Anna Sigridsdatter Heen.

Ring eller send meg en mail for mer informasjon  tlf. 91868658, post@samlivsskolen.no

Samlivskurs om utroskap for bare dere to

 

 

Utroskap og sjalusi  er ofte et tema i parterapien jeg gir. Siden utroskap rammer mange par har jeg   egne samlivskurs  som tar opp denne problematikken. Samlivskurset  foregår  som privatundervisning for bare dere  to  enten på  mitt hjemmekontor på Hasle, Oslo eller digitalt.Se kurssiden

For dere som kjenner  dere igjen her: Ikke gå med redsel og usikkerhet, ikke sitt inne med  dårlig samvittighet, men gjør noe med grenseoverskridelsen før den  blir så stor at det ender med samlivsbrudd.

Så ta kontakt!

Anna Sigridsdatter Heen

post@annasigridsdatterheen.no

+47 91868658

RÅ SEX, INTIMITET OG FØLELSER

Styreleder og kursholder i Samlivsskolen har blitt intervjuet av KK.no om  sex og følelser. Hun hevder: DEN RÅ SEXEN SOM IKKE HANDLER OM FØLELSER TAR STOR PLASS I SAMFUNNET.

Parterapeut og sexolog Anna Sigridsdatter Heen sier at sex og intimitet er noe av det vanligste par sliter med. Hun mener at sex ikke nødvendigvis innebærer intimitet. Mangel på intimitet i et forhold, både fysisk og psykisk nærhet, kan skyldes dårlig kommunikasjon og redsel.

– Sex kan du godt ha uten å legge sjela di i det. Det kan være en kjedelig og rituell øvelse – eller dyrisk, gøy og selvtilfredstillende, sier Heen til KK og fortsetter:

– Jeg oppfatter at intimiteten er det vanskelige. Det er nærheten vi ofte rygger tilbake for, der vi må være modige. Vi tør ikke stole på at noen egentlig vil ha oss. Les hele intervjuet med Anna på hennes hjemmeside

Samlivskurs for nybakte foreldre

Bli gode på å takle overgangen fra å være par til å bli familie.  Bli med på samlivskurset  «Godt Samliv» for førstegangsforeldre.

Vi  holder dette kurset  lørdag 10. september på  Quality hotell Hasle Linie, Oslo

Se kurskalenderen

Ta en  titt på denne videosnutten for å få vite mer:

IMG_5745

Kurset er utviklet av Staten v/Bufdir.

KURSINNHOLD:

Kurset inneholder fire deler:

Vårt parforhold
Kommunikasjon: Å holde forbindelsen
Krangel og konflikt: Hvordan håndtere det?
Den store forandringen fra par til familie

Under alle dele av kurset vil dere sitter sammen som par og gjør øvelser og refleksjoner sammen som par. Det vil ikke være gruppearbeid og det er frivillig å dele tanker eller oppdagelser i plenum.

Dere vil få utdelt en arbeidsbok med spørsmål og øvelser som kan brukes etter kurset.


PRISER OG PRAKTISK:

Lørdag 10. september på Quality hotell, Hasle Linie, Oslo, Bøkkerveien 15, 0579 Oslo

Varighet: Kl. 9.00-17.00


KURSLEDERE er Helene Bakke og Anna Sigridsdatter Heen.

Påmelding: Kontakt Anna Sigridsdatter Heen

Kursavgiften (betales ved påmelding)er kr. 4000 per par. Dertil kommer dagpakke på hotellet, kr. 800 per person (pausemat og lunch)

Alle våre kurs er åpnet for deltakere fra hele landet.

Dette er  tilbakemelding fra et par som har  vært på  kurset «Godt Samliv»:

Til kursledere Ann Sofie og Anna;
Takk for flott kurs 11.9.21! Vi har lært masse nyttig vi kommer til å ta med oss så lenge vi lever.
 
Linda (24) og Jonas (24)  
Hønefoss

Skurrer det i kommunikasjonen med partneren? Bli med på samlivskurset PREP!

Kommuniserer ikke du og partneren så bra? Ikke så gode på problemløsing? Det kan dere gjøre noe med!

Et PREP-kurs vil gjøre dere bedre på kommunikasjon og problemløsning og bevisstgjøre dere på å se godene og resursene i deres forhold. Bedre gave finnes ikke når kjærligheten trenger hjelp!

 
KURSDATO: 
  •  Våre PREP -kurs i vårsemesteret 2022. er  29.-30. januar og 19.-20. mars. Begge på  Thon hotell Oslo Airport.
  • VI TAR LØPENDE I MOT PÅMELDINGER!

KURSLEDER: Anna Sigridsdatter Heen

PRISER OG PRAKTISK:

  1. Kurspris for helgekursene er kr. 3500 per par som dekker honorar til oss som er kursledere.
  2. Hotellutgiftene i tillegg. Hotellpakkealternativene er med og uten overnatting men alle må velge en hotellpakke. Hotellpakken uten overnatting  er den som forholdsmessig faller dyrest i pris så vi anbefaler å velge en hotellpakke med overnatting. Priser -se under menyknappen her på  siden om priser & praktisk.

Fra 2022 blir det dessverre betydelig reduksjon i tilbudet. Det  skyldes at Støre-regjeringen (og ikke endret av budsjettpartner  SV) – har tatt bort  bevilgningen til  Barne,-ungdoms og  familiedirektoratet (BUFDIR) til samlivstiltak så i 2022 vil  ikke lenger deltakeravgiften være subsidiert.

Det betyr at vi  derfor vil måtte heve  prisene på kursavgiften. Det  skjer ikke på  de to tillyste kursene i  vårsemesteret, men fra høstsemesteret 2022.  Da kan det også  hende  det blir færre kurs.

Så  bli med med på kurset i  januar eller mars og  få kurset til gammel pris!

PÅMELDING:

Påmelding kan skje via våre hjemmesiders bookingsystem (via Go Mentor)  eller ved å kontakte kursleder Anna Sigridsdatter Heen direkte. dvs. sigridsdatter@icloud.com, tlf. 91868658.

Ta  en  titt på  denne videosnutten om PREP-kursene:

https://www.youtube.com/watch?v=zfWNs2brr7M

STÅR FORHOLDET DITT I FARE FOR Å RYKE «ETTER KORONA»?

– Det kan komme et lite rush av brudd nå, sier ekspert. Parterapeut Anna Sigridsdatter Heen tror mange kjenner på at det har utviklet seg så mye negativitet i forholdet og at man har ikke stilt opp og backet hverandre gjennom denne tiden. At man på den måten står alene med utfordringene.

KORONAPROBLEMER: Sliter du med utfordringer i forholdet ditt etter gjenåpningen? Foto: NTB

Skrevet av: Sara Flaaen Licius
Publisert onsdag 04. august 2021
Fra: KK.no

Nok en gang har vi måttet tilpasse oss en ny hverdag – etter å tross alt ha blitt vant til et liv med restriksjoner og lite sosialisering. Å gå over til en mer hektisk og mer sosial hverdag krever sitt. Mange føler på konsekvensene av gjenåpningen i flere sammenhenger, for eksempel i parforholdet.

Kanskje har det dukket opp noen nye konflikter, som ikke var relevante før – da alt handlet om å #stayathome. Kanskje ser du nye sider av partneren din, eller kanskje sider du hadde glemt at eksisterte. Eller handler det mest om en indre konflikt – føler du på et behov for frihet og variasjon?

Parterapeut Anna Sigridsdatter Heen kan fortelle at de fleste som kommer til henne har opplevd at forholdet lider som følge av koronapandemien.

– Man ble jo innestengt med partneren sin, og måtte leve et annet liv. Noen få har kanskje opplevd at man er kommet nærmere hverandre, dyrket forholdet og blitt bedre kjent – men de fleste har fått det dårligere, sier Sigridsdatter til KK.

KONFLIKTER: Parterapeuten merker at mange par har slitt på grunn av konornapandemien. Foto: NTB

– KAN FØLE SEG ENSOM I FORHOLDET

En viktig konsekvens av gjenåpningen, er paradoksalt nok ensomhet. Kanskje har du følt på at «alle andre» har så mye program og sosialiserer så mye for tiden – eventuelt at folk har flere venner enn deg? Det samme kan skje i forholdet ditt.

– Det har vært en belastning å forholde seg til ytterst få mennesker, men når alt er åpent igjen, blir alt plutselig veldig skjerpet. Da kan det tenkes at mange par kjenner på frustrasjon, fortvilelse, at de ikke blir ikke sett og respektert av partneren sin.

Hun forteller at flere av parene som kommer til henne forteller mer om ensomhet i forholdet enn før.

– Når du er i et forhold, har du jo forventninger om nærhet og å bli sett – og når det ikke skjer, kan man føle seg ensom i forholdet, forklarer Heen.

En annen ting er konflikter som har bygget seg opp eller vært tærende på forholdet over lengre tid.

– Jeg tror mange kjenner på at det har utviklet seg så mye negativitet i forholdet og at man har ikke stilt opp og backet hverandre gjennom denne tiden. At man på den måten står alene med utfordringene.

Anna Sigridsdatter Heen
ENSOMHET: Heen forteller at koronapandemien har gått hardt utover manges forhold. Foto: Heidi Dokter

Heen trekker frem selve håndteringen av pandemien som en påvirkende faktor. Noen er redde for korona mens andre tar lett på det, hvordan har man stilt seg til restriksjonene? Hvordan har den enes holdninger potensielt gått utover den andre? En naturlig grunn til irritasjon og frustrasjon.

– Jeg tror absolutt dette er tilfellet. Jeg ser at mange har gått hverandre på nervene nå. De ser sider av et forhold som er slitsomme, ser partneren i annet lys.

– Korona er en ytre faktor som setter forholdet på spissen. Det gjør både deg og forholdet nakent, og mer sårbart, forklarer hun.

Det blir kanskje mindre fristende å gjøre sitt for forholdet. Man føler kanskje at man ikke vil klare eller har lyst til å ta initiativ til å forbedre eller reparere noe. Heen ser tydelig at folk har lettere for å bryte nå enn før.

– Når verden åpner opp igjen, tenker man kanskje: «hvor lenge skal jeg orke dette her?» Og så har man samtidig mer valgmuligheter igjen.

– Det er nok også mange som har ventet og ikke brutt tidligere, selv om man ikke har hatt det bra, da kan det komme et lite rush av brudd nå etter korona. Det blir tydelig at nå vil jeg ut av dette, jeg orker ikke mer.

– VÆR VILLIG TIL Å GÅ I DEG SELV

Ifølge Heen er det særlig én ting vi alle undervurderer i et forhold: jobben. Man må hele tiden reparere om man skal ha det bra, og begge parter må delta aktivt.

– Det er mange som ikke er villige til å gå i seg selv og tenke: «hva kan jeg gjøre? Hvordan må jeg si ting for å ikke såre eller gjøre den andre sint?» Mange forstår faktisk ikke at skal man lykkes i et parforhold, må man gjøre noe aktivt selv. Det er det mange som ikke klarer.

Heldigvis møter hun mange par som ikke har planer om å gi opp, men nettopp jobbe seg gjennom vanskene. Heen forteller at det er viktig å ta tak i ting og få hjelp. Det kan redde forholdet!

– Innrøm for dere selv at nå går det litt på stumpene med oss, eller vi har hatt en tøff påkjenning, nå har vi sett ting vi ikke har sett før, sier hun.

Hun oppfordrer alle til å ikke gi opp for lett. Å komme seg gjennom tøffe tider sammen gir også en viktig mestringsfølelse.

– Å gå i parterapi en stund koster jo penger – men hvorfor skal du ikke investere i forholdet ditt når du bruker penger på Sydenferie, fotballkamper og så videre? Hvorfor skal du ikke investere penger i det viktigste i livet, kjærligheten?

– GJØR DEG ATTRAKTIV

En annen effekt av gjenåpningen er at man har mindre kontroll på hverandre. Plutselig er vi ute og farter igjen, vi møter både gamle kjente og nye mennesker, vi blir invitert på ting. Vi tilbringer ikke lenger hele dagen sammen, hver dag. Har du kjent på at sjalusien kommer snikende?

Heen forteller at både utroskap og sjalusi faktisk er veldig utbredt. Og kanskje ikke så overraskende, har koronapandemien en finger med i spillet også her.

– Nå når vi åpner opp, kan den store bølgen med redsel for hva partneren faktisk gjør, komme – og også tankene om at andre er penere eller bedre.

Hun tror det har vært mindre fysisk utroskap det siste året som følge av pandemien, men ikke at folk har latt være å flørte på sosiale medier eller på datingapper.

Parterapeutens beste forebyggende råd mot utroskap og sjalusi? Det er faktisk å sette deg selv først.

– Jeg pleier å si at du må vanne plenen på din side – du må gjøre deg attraktiv så partneren din ikke ønsker å være med andre. Ikke begynn med å sjekke telefoner eller mailer. Ingen liker å bli kontrollert, forklarer Heen.

Om du først går så langt at du begynner å sjekke, gjør du det også mye vanskeligere for forholdet deres å utvikle seg til noe bedre igjen. Å kunne føle en grunnleggende trygghet og at man kan stole på hverandre er viktig for forholdet.

– Vær hyggelig vær attraktiv, gjør hyggelige ting sammen – det skal jo mye til for å konkurrere ut deg da!, sier hun.

PLEI FORHOLDET: Gjør deg attraktiv og gjør hyggelige ting sammen – da er det lite som kan konkurrere, råder Heen. Foto: NTB

– MANGE ER REDDE FOR ÅPENHET

Heen møter ofte par som sliter med å kunne snakke godt sammen. Mange er redde for å være åpne og fortrolige med hverandre.

– Mange, og kanskje særlig menn, har problemer med å sette ord på følelser – og da kan den andre parten begynne å tolke selv. Da misforstår man gjerne, blir redd og føler seg tilsidesatt.

– Si de viktige tingene til hverandre. Det er vanskelig, men man må prøve! Tenk over spørsmål og prøv å komme med et svar. Ikke nødvendigvis med én gang, det er også OK å be om tid til å tenke over ting. Men da demonstrerer du i alle fall at du hører og respekterer det partneren din sier eller spør om, forklarer hun.

– Vi trenger alle å bli sett, hørt og tatt på alvor.

Heen tror at koronapandemien kan ha gjort vondt verre for mange når det kommer til åpenhet. Om man sliter med dette fra før, har det kanskje kostet for mye å innrømme for hverandre at man har vært redd for diverse på grunn av pandemien.

Hun utfordrer likevel:

– Men tenk om du klarer å være åpen? Folk blir glade for å høre det når du åpner deg. I tillegg tenker eller sier de kanskje: «Åja, er du sånn du også?»

Jonas Gahr Støre og kona tar samlivskurs

Er  du blant de som tror et forhold må være i krise for å gå på samlivskurs? Feil!

Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold  hadde det ikke kritisk. De har vært kloke nok til å forebygge og har tatt grep for å ha, og fortsette å ha,  et godt samliv. Nettavisen refererte  høsten 2016 til en artikkel i VG der paret forteller om hvorfor de innhentet bistand og  fått nye kompetanse i å skape et nærende og utviklende forhold.

Parterapi og samlivskurs er for folk som er ambisiøse på parforholdet vegne.

Er  du og din partner like smarte  som Arbeiderpartilederen og hans bedre halvdel?

Samlivsskolen har samlivskurs for dere!

Ta med partneren din på kurs og få et bedre samliv!

Dette  er samlivskursene som Samlivsskolen kan tilby:

De fleste av våre kurs  holdes på Østlandet (Oslo, Gardermoen, nær Drammen, Fredrikstad), men vi har også kurs i Trondheim.  Noen går over  en dag, andre over en helg/to dager.

Kursene holdes forutsatt vi får nok påmeldte deltakere.

Kursene som med  sikkerhet går av  stabelen er  PREP-kursene.Vanligvis  kjøres de som et helgekurs over  lørdag og søndag, men av og til har vi også en forkortet utgave over en dag  (lørdag). Disse kursene holdes på hotell, og hotellutgiftene kommer i  tillegg til kursavgiften.

Bildet nedenfor er fra Thon hotell Oslo Airport der vi som regel holder to PREP-kurs hvert semester.

For mer info om kursene, tid, sted, priser og praktisk, se Samlivsskolens hjemmeside

Her kan dere også melde dere på kurs.  Book kurs allerede nå!

Back To Top