skip to Main Content

Takk for gode redskap

 

Kjære dere! Vil bare takke så mye for at dere stilte opp , selv om det var så få av oss på kurset. Nå er det bare å ta i bruk det vi har lært

Ønsker dere alt godt med det gode arbeidet, og takk for gode redskap.

Gode klemmer fra Benedikte og Sigurd, Bergen.❤️❤️

PREP-kursdeltakere  september 2023

Samliv og sexliv i coronavirus tid

Nå som hele Norge lukker ned grunnet coronaviruset, endres våre liv drastisk. For mange blir  overgangen stor når vi nå henvises til mer hjemmeliv og nedsatt tempo.  Som de sosiale dyrene vi er  tar det på å skulle holde  minst en meters  avstand til andre, unngå  forsamlinger, trengselsfylte busser og tog,  ikke reise utenlands, ikke kunne oppsøke treningsstudioer, svømmehaller, dansesteder osv. osv.

Hva i all verden skal vi bruke tiden til nå? For noen vil dette  kunne bli en  kjærkommen anledning til å  dyrke samlivs og  sexlivets gleder. For andre –  der det skranter i  parforholdet –  blir denne unntakstilstanden en sann prøvelse, ja rene helvete.

For dere som  sliter: Bruk anledningen til å søke hjelp! Mange av oss  som er parterapeuter tilbyr nettbasert rådgivning/online-terapi.

For dere som har det bra, men vil ha det enda bedre: Bruk denne muligheten til å komme nærmere hverandre følelsesmessig og utvikle den intime siden av samlivet. I følge Folkehelseinstituttet frarådes ikke folk å ha sex, men siden man lett  kan smittes av partner må det tas forholdsregler.

Viser dere den nødvendige aktsomhet er det mye dere kan foreta dere på det erotiske planet: Eksperimentere med  sensualitetsøvelser, samleiestillinger, sexleketøy og sexhjelpemidler, forsøke rollespill, dele  fantasier og kanskje prøve noen av dem ut.  Siden sex ikke minst handler om kommunikasjon må dere tørre  å være åpne og litt modige overfor hverandre og klare å sette ord på ønsker og behov.

Kanskje litt vanskelig og krevende?

Da kan dere ta kontakte med meg, Anna Sigridsdatter Heen. Som parterapeut og sexolog tilbyr jeg også  seksualrådgivning online.

 

En liten gladmelding:

 New Zealand  er  ett av  de landene som har folk har  vet å  gjøre  noe  godt  ut  av situasjonen. Her  løper  de av sted og kjøper sexleketøy!

 

Et samlivskurs kan være oppfriskingen dere nå trenger!

Ingen blir utlærte i samlivets kunst, og kjærligheten må vekkes igjen og igjen. Ta et samlivskurs og få igjen gnisten.

Samlivskurs kan være oppfriskingen dere trenger i parforholdet deres. Se Samlivsskolens kursmeny.Det er nå en gang slik at et kjærligheten må vekkes igjen og igjen. Gnisten, lysten, varmen og nærheten kan avta om man ikke vet å pusse og stelle parforholdet sitt. Dette vet vi som er kursledere og parterapeuter. Det er bakgrunnen for at har noen av oss etablert Samlivsskolen for å gi påfyll og ny kompetanse i samlivets kunst. Kjernevirksomheten er å holde samlivskurs. Så hvorfor ikke booste forholdet deres med et samlivskurs nå på ettervinteren eller når det våres?

KURSMENY i VÅRSEMESTERET

Lever du med en partner som har tung «bagasje» eller sliter med sinne, angst, depresjon eller avhengighetsproblematikk? Da har Samlivsskolen kurset for dere! Kurset finner sted 20.-21. Januar. Kurset holdes i Skjærviken, nær Fredrikstad.

PREP-kurs har vi både 20.- 21. januar og 10.-11. mars. Vi har også et endags PREP kurs 5 mai. PREP-kursene har fokus på kommunikasjon og problemhåndtering. Kurset i januar holdes på Thon hotell, Oslo Airport , rett ved Gardermoen og de andre kursene holdes i Oslo.

Kurs for småbarnsforeldre som opplever tidsklemma og som vil bli kjærester igjen har vi et endags kurs lørdag 27. januar på opplevelsesparadiset The Well, Sofiemyr utenfor Oslo

3.-4.februar har vi kurs for dere som vil finne mer ut av hvordan følelsene virker inn på kommunikasjon og samhandlingen i deres parforhold. Følelsene styrer oss mer enn vi tror! Dette kurset holdes i Oslo.

10.-11. februar har vi samlivskurs for par som vil få en styrket seksualitet, bedre sexliv med mer lyst, glede. Dette kurset er for dere som er hedonister! Derfor har vi lagt kurset til Strømstad Spa der dere kan nyte spafasiliter og også ta en romantisk aftentur i vakre naturomgivelser.

Opplever du deg ikke sett og forstått av partneren din? Har dere kommet inn i dårlige mønstre når det gjelder kommunikasjon og samhandling? Vi har endags kurs, lørdag 3. mars for dere som vil finne tilbake til hverandre og finne igjen gleden i forholdet. Kurset holdes i Røyken, utenfor Drammen.

I begynnelsen av mars har vi også samlivskurs i Trondheim: Bedre kommunikasjon- bedre relasjon. Dette er et kurs for dere som opplever at de står litt fast i forholdet og som ønsker bevisstgjøring og utvikling.

Et annerledes samlivskurs der vi bruker argentinsk tango for å lese hverandres kroppsspråk og utvikle kommunikasjonen mellom dere som er partnere. Forhåpentligvis blir dere mer ”tent” på hverandre, ja kanskje blomster lidenskapen. I hvert fall blir det danseglede og moro!

Kurset holdes 7.-8 april i Oslo. 14. og 15. april har vi samlivskurs i Oslo for par som er nyetablerte, som vil lære samlivets kunst og og å leve godt sammen også når den første forelskelsen har lagt seg.

Har dere opplevd sidesprang og utroskap i forholdet deres? Kan tilliten gjenopprettes eller står dere på kanten til samlivsbrudd? Samlivsskolen har kurs for dere der vi ser på om det er grunnlag for tilgivelse og forsoning. Kurset holdes i Oslo 21.-22. april.

Ta dere en titt på Samlivsskolens hjemmeside og vår kursoversikt og se omtale og innholdsfortegnelse av kursene her. Her kan dere også melde dere på kurs.

Er det noe dere lurer på – ta kontakt med kursleder eller med meg som styreleder. Velkommen til å delta eller flere av Samlivsskolens tilbud!

Anna Sigridsdatter Heen

Leder av Samlivsskolen

Tlf. 91868 658 post@samlivsskolen sigridsdatter@icloud.com

Samlivskurs om kjønnsforskjeller

Menn fra Mars og kvinner fra Venus? Hvordan tåle kjønnsforskjeller?

Kjønnsforskjeller kan  både tiltrekke og irritere. Menn fra Mars og kvinner fra Venus?

Et samlivskurs der vi dykker ned i personlighet, sosiale roller og kjønnsforskjeller og ser på hvordan disse former oss.  Forskjeller til å bli gal av?  Er vi for forkjellige til,å holde ut med hverandre?   På dette parkurset  får dere viten og verktøy for å irritere dere mindre og forstå og akseptere hverandre mer.

Samlivskurs lørdag 22.april 2017  i Samlivsskolens lokaler, Oslo. Kurset er åpent for deltakere fra hele landet! Book kurs nå!

Samlivskurs om kjønnsforskjeller

Korte innledninger fra kursleder om

To personer- to personligheter: Forskjeller – til begjær og til besvær
Både personlighet og sosiale rolle og kjønnsforskjeller virker inn.
Hvor forskjellige er vi? Hva viser kjønnsrolleforskning og nyere hjerneforskning?
Kan – og vil – vi endre inngrodde samhandlingsmønstre?
Tåle forskjellene? Kanskje til og med like noen av forskjellene? Hva skal til?
Deretter blir det pararbeid der vi tar utgangspunkt i overnevnte spørsmål.

Les mer om kurset her.

Kursleder er Anna Sigridsdatter Heen. Ta gjerne kontakt.E-post: sigridsdatter@icloud.com, tlf. 91868658.

Anna Sigridsdatter Heen

PREP kurs for bedre kommunikasjon

PREP for bedre kommunikasjon og bedre samliv

PREP kurs for bedre kommunikasjon i samlivet

Vi  holder PREP-kurs for dere som opplever å kommunisere dårlig, og ikke er så gode på å løse problemer dere imellom.  PREP hjelper dere også med å lete fram det som måtte finnes  av ressurser, gleder og goder å  bygge videre på.

Dette  året gjenstår to helgekurs  til høsten hhv 21.-22. september og 26.-27. oktober.

Det er ledige plasser, så meld dere på i dag!

FINN DITT KURS I KURSOVERSIKTEN

KURSINNHOLD OG KURSOPPLEGG

Kursene har faste temaer: Kommunikasjon og kommunikasjonshindre, faresignaler, tale- og lytteteknikken, problemidentifisering og problemløsning, tilgivelse og forsoning, seksualitet, vennskap og glede mm.

Temaene introduseres av kurslederne, deretter arbeider parene hver for seg med temaene gjennom parvise samtaler og øvelser. Det er ikke noe gruppearbeid, alt foregår i parrelasjonen deres.

Ingen blir på disse kursene bedt om å fortelle andre om sitt samliv eller andre private forhold.

Vi tar løpende imot påmeldinger, så meld dere på idag!

KURSLEDERE: Anna Sigridsdatter Heen og Torgeir Hjellnes.

Kurset går over en helg:

Lørdag: Kl. 10.00-17.30

Søndag : Kl. 09.30-16.00

 

For mer info og påmelding klikk her

Dette sier et av parene som har gått på et av våre PREP-kurs:

«Kursinnholdet passet så bra for oss og våre problemer at vi fikk følelsen av at kurset var skreddersydd til akkurat vårt parforhold. Det vet vi jo at det ikke var. Det vitner om at problemene våre er typiske problemer og noe mange kan kjenne seg igjen i.»

Nina (36) og Jonas (35), Akershus

Back To Top