Sex er bra for kjærligheten

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

Sex hver dag hele året!

Det er et afrodisiakum å innse at sex også er et uttrykk for kjærlighet.

Sex kan være så mangt. Megan og ektemannen bestemte seg for å ta’n helt ut og kjøre fullt samleie hver gang.

«Riley og jeg er partnere i ett og alt. Fordi vi deler så likt på det meste, hadde det ikke slått meg at han oftere trengte å uttrykke sin kjærlighet fysisk. Da jeg skjønte at for ham var det å ta meg i sine armer like mye et uttrykk for kjærlighet som å legge sammen tøy eller støtte mine drømmer, så forelsket jeg meg i tanken på å la ham uttrykke den kjærligheten. Og jeg hadde stor glede av å lære å uttrykke min kjærlighet på samme vis.»

Kvinneguiden skriver om Charla Muller som bestemte seg for å gi ektemannen en uforglemmelig 40-års gave. Hun gikk for gull og insisterte på daglige samleier i et helt år. I ettertid skrev hun boka 365 days.

Megan Conley er verken medlem av en sekt eller forfatter, men bestemte seg på egenhånd for å gjøre noe med et sånn-passe-sexliv. Hun er amerikansk småbarnsmor og blogger på Meg in Process.

Hun og ektemannen Riley giftet seg i 2006. Jobb, barn og studier hadde ført til at de begge var utslitte. Megan fryktet at gnisten var borte fra forholdet og at hun og Riley begynte å gli fra hverandre. Litt desperat bestemte hun seg for at noe drastisk måtte skje. Så en ettermiddag da Riley kom hjem fra jobb, møtte hun ham på kjøkkenet med følgende forslag: «Jeg har en idé. Du. Jeg. Sex hver dag i en måned. Hva synes du?

Prosjektet: Sex hver dag

Riley var henrykt. Og litt skeptisk. Hver dag?! På det tidspunktet hadde de samleie to ganger i måneden. Så han var slett ikke overbevist om at dette kom til å bli noe av.

– Men på dag ti begynte han å skjønne alvoret, forteller Megan muntert til Kvinneguiden.

Etter en lang prat hvor Megan fikk forklart hvorfor hun ville at de skulle ha dette noe uvanlige målet, ble også Riley bokstavelig tent på ideen. De følte at prosjektet forpliktet, så det var uaktuelt å hoppe over en dag, uansett hvor slitne de var. De hadde bestemt seg: De ville se hva daglige samleier gjorde for forholdet.

– Jeg tenker som følger: Jeg får til å lese litt hver dag, spise lunsj, trene og dusje. Å sette av tid til sex er ikke annerledes enn å sette av tid til alt annet jeg anser som en nødvendig del av hverdagen. Du må bare bestemme deg for å prioritere det, forklarer Megan.

Kjappisen – bedre en sitt rykte

– Kjappisen har et dårlig rykte, men for å være ærlig: Du kan presse inn ganske mye gøy i løpet av kort tid! Ha-ha! Var vi helt utslitt en dag, ble det en kjappis om morgenen eller om ettermiddagen, og så håpet vi på bedre tid og mer energi dagen etter. Og, dette var en aha-opplevelse for meg: Sex fører til meg sex. Jeg begynte å glede meg til de fysiske stundene Riley og jeg hadde sammen og flyttet rundt på gjøremål så vi kunne få den tiden sammen.

Sex kan være så mangt. Megan og ektemannen bestemte seg for å ta’n helt ut og kjøre fullt samleie hver gang.

– Det gjorde at det ble lett å definere og tvang oss til å være mer åpne og kreative rundt det å ha samleie, noe som kan være utfordrende for par som oss, som har vært sammen en stund.

Aha-opplevelse
Megan innrømmer lett at de to første ukene var krevende. Hun måtte gjenoppdage seg selv som seksuelt vesen og troen på at hun faktisk fortjente god sex. Hver gang og hver dag.

– Så falt brikkene falt på plass. Som kvinne var det en åpenbaring å se hvordan fysisk nærhet stryket vår mentale og åndelige tilknytning, sier Megan.

Hun beskriver det som om lynet slo ned da hun skjønte at ektemannen uttrykte kjærlighet gjennom sex. Han ville ikke bare ha henne fordi han var kåt, men fordi han elsket henne.

– Riley og jeg er partnere i ett og alt. Fordi vi deler så likt på det meste, hadde det ikke slått meg at han oftere trengte å uttrykke sin kjærlighet fysisk. Da jeg skjønte at for ham var det å ta meg i sine armer like mye et uttrykk for kjærlighet som å legge sammen tøy eller støtte mine drømmer, så forelsket jeg meg i tanken på å la ham uttrykke den kjærligheten. Og jeg hadde stor glede av å lære å uttrykke min kjærlighet på samme vis.

Mer enn kåthet
Én måned ble til to. To ble til tre. Til slutt hadde de hatt samleie hver dag i et helt år. Venner snøftelo når hun fortalte om utfordringen, men var kjempenysgjerrige. Flere satte seg selv som mål å gjøre det samme, men kun i én måned.

– Alle fortalte henrykt at de i ettertid hadde bedre sex og orgasmer, kommuniserte bedre som par, var mer romantiske ellers og fikk et bedre partnerskap totalt sett – som ikke hadde med fysisk intimitet å gjøre.

Megan snakker om aha-opplevelse da hun skjønte at for mannen hennes er sex en kjærlighetserklæring. Hvis en mann får reising og har lyst på deg – klart det er en kjærlighetserklæring! Her snakker vi altså om samleier i parforhold, ikke one-night-stands. Mange kvinner klager over at mannen deres ikke er flink til å gi komplimenter. Når en mann får reisning gir han så å si jernet. Han er ikke kun kåt, han forteller deg seksuelt at han liker deg. Andre ganger er han bare kåt. Og det må også være greit.

 

 

 

Facebook
LinkedIn