Sex og samliv i Coronavirus tid

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

Nå som hele Norge lukker ned grunnet coronaviruset, endres våre liv drastisk. For mange blir  overgangen stor når vi nå henvises til mer hjemmeliv og nedsatt tempo.  Som de sosiale dyrene vi er  tar det på å skulle holde  minst en meters  avstand til andre, unngå  forsamlinger, trengselsfylte busser og tog,  ikke reise utenlands, ikke kunne oppsøke treningsstudioer, svømmehaller, dansesteder osv. osv.

Hva i all verden skal vi bruke tiden til nå? For noen vil dette  kunne bli en  kjærkommen anledning til å  dyrke samlivs og  sexlivets gleder. For andre –  der det skranter i  parforholdet –  blir denne unntakstilstanden en sann prøvelse, ja rene helvete.

For dere som  sliter: Bruk anledningen til å søke hjelp! Mange av oss  som er parterapeuter tilbyr nettbasert rådgivning/online-terapi.

For dere som har det bra, men vil ha det enda bedre: Bruk denne muligheten til å komme nærmere hverandre følelsesmessig og utvikle den intime siden av samlivet. I følge Folkehelseinstituttet frarådes ikke folk å ha sex, men siden man lett  kan smittes av partner må det tas forholdsregler.

Viser dere den nødvendige aktsomhet er det mye dere kan foreta dere på det erotiske planet: Eksperimentere med  sensualitetsøvelser, samleiestillinger, sexleketøy og sexhjelpemidler, forsøke rollespill, dele  fantasier og kanskje prøve noen av dem ut.  Siden sex ikke minst handler om kommunikasjon må dere tørre  å være åpne og litt modige overfor hverandre og klare å sette ord på ønsker og behov.

Kanskje litt vanskelig og krevende?

Da kan dere ta kontakte med meg, Anna Sigridsdatter Heen. Som parterapeut og sexolog tilbyr jeg også  seksualrådgivning online.

 

En liten gladmelding:

 New Zealand  er  ett av  de landene som har folk har  vet å  gjøre  noe  godt  ut  av situasjonen. Her  løper  de av sted og kjøper sexleketøy!

Facebook
LinkedIn