Tips mot dårlig kommunikasjon i parforholdet

Picture of Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Par- og Personrådgiver, Psykodramaleder, Sexolog, Grunnlegger av Samlivsskolen

Par  kommer ofte til  parterapi hos meg eller melder seg på ett av mine samlivskurs oppgir svært ofte som  grunn at  de sliter med  kommunikasjonen i forholdet.    Gjelder det også deg og din partner? 

Her   har dere  noen tips  som  kan  bedre kommunikasjon deres.

NEGATIVITET: Hvis kjæresten din har en dårlig dag og er gretten og sur, er det en dårlig idé å svare med samme mynt.

Åpenhet: Vær åpen om dine følelser og bekymringer. Det er viktig å dele dine tanker og følelser med partneren din, slik at dere begge kan forstå hverandre bedre. Å være åpen om dine tanker og bekymringer kan bidra til å bygge tillit og forståelse i forholdet.

 

Aktiv lytting: Når partneren din snakker, vær oppmerksom og vis interesse. Prøv å forstå deres perspektiv i stedet for å tenke på hva du skal si neste. Ikke avbryt, men vent til partneren din er ferdig før du responderer.

 

Ikke-verbale signaler: Vær oppmerksom på kroppsspråk og tonefall. Ikke-verbale signaler kan ofte avsløre mer om hvordan noen føler enn ordene de sier. For eksempel kan krysset armer indikere defensivitet, mens et mykt tonefall kan vise empati.

 

Ærlighet og respekt: Vær ærlig, men ikke skadelig. Det er viktig å snakke sannheten, men det bør gjøres på en respektfull måte. Unngå å kritisere partneren din personlig; i stedet, fokusere på atferden som er problematisk for deg.

 

Konfliktløsning: Lær hvordan du effektivt kan løse konflikter. Konflikter i parforholdet er uunngåelige, men det er måten de håndteres på som kan styrke eller skade forholdet. I stedet for å se en uenighet som et slag, se det som en mulighet til å lære mer om partneren din og vokse som et par.

Facebook
LinkedIn